外国語科 ニュース

2024年4月の記事一覧

【外国語科】68期生 Debate and Discussion class

1年生の外国語科では、本格的にDebate and Discussionクラスがスタートしました!

授業は、41人クラスを20人と21人に分けて、生徒20人に対して2人のJTE(日本英語教員)と2人のALT(海外英語講師)の4人体制で授業をサポートしていきます。

"In the foreign language department, the Debate and Discussion class has officially started! The class has been divided into two groups of 20 students each, with two Japanese English Teachers (JTEs) and two Assistant Language Teachers (ALTs) supporting each group of 20 students.

内容は、”Show and Tell”のアイデア出しです。

”Show and Tell”は、自分自身の思い出深いモノや、大切にしているのモノを紹介するアクティビティです。

生徒同士で話し合い、自分自身と向きあうことで、紹介するモノを決めていきました。

The focus of the class is brainstorming ideas for "Show and Tell" activities."Show and Tell" involves presenting meaningful items or memories to the class. Students discussed among themselves and reflected on their own experiences to decide what to present.

発表時間は2分間で、もちろん【英語】で行います!

授業の雰囲気はとてもよく、生徒たちも楽しんで取り組んでくれています!

次回は、今回のアイデアを元に、台本を作成してきます!

どんな内容が出来上がるか楽しみですね!

Each presentation lasts for 2 minutes and is conducted entirely in English.The atmosphere in the class is very positive, and the students are enjoying the activities. Next time, based on the ideas from this session, we will work on creating scripts! We're excited to see what content they come up with!"

外国語科対面式2024!

「Weicome to GAIGO」

本日の午後は新入生歓迎会が行われたところですが、
引き続き、外国語科クラスの生徒たちが集まって、
『外国語科対面式』を行いました。

2年生が中心となって準備を進め、
歓迎の雰囲気の中、1年生を迎えました。

最初は緊張気味の1年生も
対面式が進むにつれて表情が緩んでいき、
これから始まる外国語科での高校生活が楽しみな様子でした。