ブログ

【外国語科】31期 Recitation Practice & Test

本日のDebate and Discussion classでは、著名人6名のスピーチから1つ選び、スピーチにおいて重要なスキルを身につけるRecitaion(暗唱)を行いました。日本人のイチロー選手のスピーチからオバマ前大統領のスピーチなど幅広く用意し、実際のスピーカーのように感情を込めて伝える力を養う目的があります。

In today's Debate and Discussion class, we chose one speech from six prominent figures and practiced Recitation, an exercise aimed at acquiring important skills in speechmaking. The speeches ranged from Japanese athlete Ichiro's to former President Obama's, covering a broad spectrum to cultivate the ability to convey emotions like actual speakers.

最初の1時間は各自練習を行い、練習とともに原稿にも慣れてきて、実際にジェスチャーをつけて練習する生徒、音声と同時にシャドーイングする生徒、さらにグループのメンバーに聞いてもらう生徒など、非常に活気のある練習風景になりました!

In the first hour, each student practiced individually. As they got used to the scripts through practice, some began incorporating gestures, others shadowed the audio simultaneously, and some practiced in front of their group members, creating a very lively practice scene!

2時間目はいよいよRecitationの確認テストです。それぞれ4人の教員が分かれ、各グループのスピーチをチェックしていきました。練習期間も限られているなか、覚えれた生徒や、覚えれなくてもしっかりと感情表現を出し、スピーチに近づけるように発表生徒も多く有意義な時間になったと思います。
In the second hour, we proceeded to the Recitation evaluation test. Four teachers divided the students into groups and checked each group's speeches. Despite the limited practice period, many students who had memorized their speeches, or even those who hadn't but still managed to express their emotions and get close to delivering a proper speech, made it a very meaningful time.

次回以降、このスピーチ力を基礎にして、自分でスピーチの原稿を書き、自分の言葉で自分の思いを発表できるような練習をしていきます!

Moving forward, based on the speech skills developed, we will practice writing our own speech scripts and presenting our thoughts in our own words!

頑張れ、31期 外語科!